Tak Vás zdravím při valentýnském nedělním večeru. Hodně z Vás si na mém instagramu všimlo mojí oblíbený snídaně - mug caku, kterej jsem se nedávno naučila dělat. No naučila, ono na tom tak nějak vůbec nic není. A protože jste se mě hodně ptali, jak že ho to dělám, rozhodla jsem se Vám nafotit recept a vy jím tak můžete hned začít novej pracovní týden. Je to fakt rychlovka a dá se navíc obměnovat na milion způsobů. A suroviny taky nejsou nic, co byste běžně doma neměli. Takže pojďme na to.
Potřebujete váhu, mixér, hrneček a mikrovlnku. A suroviny, samozřejmě. Já používám jako základ
drcený vločky (70g), 1 vejce, 1 banán a 2 lžíce sojového jogurtu.
K tomu jsem zkusila přidat i trochu kypřícího prášku, ale podle mě to není vůbec potřeba. Stejně tak někdo vymazává hrneček kokosovým olejem, aby to šlo lépe vyklepnout, ale taky to není nutný, jde to i bez toho.
Do nádoby na mixování smíchám vločky, vajíčko, banán, jogurt a třeba ještě lžíci kakaa na dochucení.
Hodně se mi osvědčila i kombinace granátový jablko s kiwi (TADY) nebo s rozvařenýma jablkama (TADY). První, tak trochu postiženej pokus byl s jahodama a taky moc dobrej (šikmá věž TADY).
Tak doufám, že se Vám líbí i takovejhle nevšední článek u mě na blogu a pokud si podle mě mugcake uděláte, koukejte mě hezky označit na fotce, ať na to můžu mrknout! A příště tady bude recept na ovesnou placku, o kterou se s Váma podělí Kuba.