BREAKFAST: BANANA PANCAKE

Krásné sobotní dopoledne! Dnes jsem si pro Vás připravila snad první recept v historii mýho blogu. Nejsem totiž žádná kuchařinka a mojí největší specialitou jsou tousty, takže... Každopádně od tý doby, co nebydlím doma, tak si občas něco udělat musím a něco je občas i esteticky přijatelný a navíc fakt chutný, takže dnes Vám se házím ukázku mý oblíbený snídaně, kterou jsem teď chystala v Praze pro moje milovaný holky. Jedná se o banánové lívanečky, na které je toho potřeba strašně málo, příprava je uplně easy a jsou fakt moc dobrý!




Suroviny na přípravu, přičemž si můžete cokoliv přidat podle Vašich chutí, vidíte na fotce. Já jsem si připravila vajíčka, banány, rýžový olej, tvaroh, oříšky, agávový sirup a ovocný krém s maracujou a citronem.

Začala jsem rozbitím několika vajec (6ks) do velké mísy. Pak jsem rozmačkala banány (6ks) a přidala k vajíčkům, se kterými jsem je důkladně promíchala. 

Protože nejsem schopná dělat v kuchyni víc věcí zároveň aniž bych něco nepokazila, připravila jsem si všechno dopředu ještě předtím, než šla směs na lívance na pánev. Nakrájela jsem tedy vlašské ořechy a mandle a nachystala si tvaroh, ovocný krém a sirup.

Pak jsem konečně začala pracovat na samotných lívanečkách. Na rozpálenou pánvičku s trochou rýžového oleje (na kterém by se mělo smažit, protože se nepřepaluje a není karcinogenní, jako třeba olej slunečnicový!!) jsem po malých naběračkách dávala směs a pak opatrně otáčela, dokud se to nepropeklo a nevznikl pevný voňavý lívanec.

Abyste věděli, tak tohle byl asi třetí pokus, kterej se konečně dal vyfotit, protože ty předchozí dva jsem samozřejmě přetáčela moc brzo (takže se to rozpadlo) nebo pozdě (takže se to připálilo). Každopádně vidíte, že i největší antitalent tuhle snídani zvládne. Takže až se Vám povede ten lívanec, přidejte si na něj podle chuti všechno, co máte rádi. Já když nemám moc věcí nahoru, tak přidávám do lívancové směsi ještě skořici, ale v tomhle případě už se mi to zdálo moc. Nejdřív jsem na ně teda kydla trochu nízkotučného tvarohu, pocákala to javorovým sirupem a přidala ovocný krém, který mám z nového eshopu šmakujto.cz a který má tak neuvěřitelně výraznou chuť (marakuja a citrón), že jsem z toho byla mega překvapená a potěšená. Jako poslední tečku jsem to celý posypala oříškama a snídaně se mohla podávat. 


No a tahle poslední varianta už vypadala skoro profi, haha.

Co vy na to? Taky občas vyměníte ovesnou kaši za něco trochu víc speciálního a slavnostního? Já jsem teda hodně ujetá na chleba (jedině z Gruntu!!) a sama pro sebe odmítám vařit cokoliv, protože mě to NE-BA-VÍ, ale když můžu uvařit jídlo někomu, koho mám ráda, tak se do toho pustím s chutí. Na týhle snídani si teda pochutnala Mia s Barčou a pokud mě jen nechtěly uchlácholit, tak jim moc chutnala :))

0 comments: